Ferroli

Warmtepompboilers

Ferroli produceert al 30 jaar warmtepompboilers in Italië. door nauw contact tussen beide landen kunnen wij onze product kwaliteit altijd bewaken en nauwkeurig aansturen op nieuwe ontwikkelingen.

Warmtepompboiler EGEA
EGEA close-up

Is een warmtepompboiler wat voor u?

Met een warmtepompboiler verwarm je op een duurzame manier het tapwater. Er wordt energie uit omgevingstemperatuur (buitenlucht of ventilatielucht) onttrokken, waardoor je energie besparend warm water gebruikt.  Voor tapwater is een warmtepompboiler aanschaffen (kraan- en douchewater) dé duurzame oplossing.

U verwarmt dan uw tapwater op een betrouwbare, comfortabele en milieubewuste manier. Een warmtepompboiler is één van de meest duurzame en klimaat neutrale opties om uw woning te verwarmen ook is een warmtepompboiler nog eens ontzettend efficiënt met de energie die hij gebruikt.

Wij bij Ferroli zijn dan ook een groot fan van het beginnen met verduurzamen met een warmtepompboiler.

 

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepomp boiler, in ons geval een lucht/water warmtepompboiler, zet energie vanuit zijn omgeving om in warmte om u te voorzien van warm tapwater. Bij een lucht/water warmtepompboiler gebruikt de unit dus elektriciteit om extra energie uit de lucht te onttrekken. Buitenlucht zelf is vaak te koud om direct tapwater mee te verwarmen maar daar heeft de EGEA warmtepompboiler een oplossing voor. 

De Ferroli warmtepompboiler gebruikt de warmte uit de buitenlucht, omgevingsruimte of ventilatielucht om het tapwater voor je woning te verwarmen. 
Warmte uit 1 van deze bronnen wordt getransporteerd naar de warmtewisselaar. Hier wordt deze warmte met behulp van een compressor samengedrukt, waardoor de temperatuur stijgt en de warmtepompboiler op een duurzame en energiebesparende manier warm water genereert. 

EGEA + OMNIA M

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMPBOILER?

GOED VOOR HET MILIEU

Een Ferroli EGEA warmtepompboiler die op groene stroom draait is CO2-neutraal en milieu vriendelijk 

gOED VOOR UW PORTOMONEE

Verlaag u gasrekening door een groot deel van uw tapwater op te vangen met een Ferroli EGEA warmtepompboiler

Nieuwste technology

De Ferroli EGEA is ons laatste model warmtepompboiler en heeft dan ook de nieuwste en beste kenmerken

gEBRUIK DE LUCHT ALS WARMTEBRON

Het warmtepomp gedeelte van de EGEA zet met behulp van een beetje elektriciteit lucht om in warm tap water

oNDERHOUDS VRIENDELIJK

Een Ferroli EGEA warmtepompboiler is duurzaam in gebruik van materiaal

douchebeurten voor 3-6 personen

Met een Ferroli EGEA warmtepompboiler van 260 liter kunt u al met 4 tot 6 personen douchen

Waar moet u aan denken bij het aanschaffen van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is de makkelijkste manier om een deel van uw gasrekening om te zetten in duurzame energie, Toch zijn er nog een aantal dingen waarmee u rekening moet houden zoals:

Geluid

De unit maakt nu eenmaal geluid. Wij raden daarom af om de Egea naast uw bank neer te zetten

 

 

Invoer en afvoer van lucht

De ruimte moet geschikt zijn voor de warmtepompboiler

maat van de unit

Niet iedereen heeft de ruimte om een grote warmtepompboiler te plaatsen. Voor deze situatie heeft Ferroli kleinere wandmodellen ontworpen

 

EGEA + OMNIA M

Warmtepompboiler toevoegen aan bestaand systeem

Een hybride situatie is vaak de oplossing als u nog niet helemaal van het gas af wilt of kan. Door een Cv-ketel en een warmtepomp/warmtepompboiler te combineren tot één systeem ondervindt u het beste van beide werelden. Vaak hoort men dat bij een ouder huis verwarmen met een warmtepomp lastig is , met een hybride situatie is dit nu wel mogelijk.  U kunt een warmtepomp/warmtepompboiler op uw huidige Cv-ketel aansluiten. Een warmtepomp kiest u wanneer u uw huis elektrisch wilt verwarmen en een warmtepompboiler kiest u wanneer u uw een buffer voor uw tapwater wilt die elektrisch wordt verwarmd.  Wanneer de warmtepomp/warmtepompboiler het verwarmen van het water niet meer alleen redt,  stuurt deze een signaal naar de Cv-ketel om de warmtepomp/warmtepompboiler te ondersteunen.

Als u huis redelijk geïsoleerd is zal de warmtepomp voor het grootste deel van het jaar alleen het werk aankunnen. Komen de wintermaanden er weer aan of is de boiler leeg? Dan is daar de Cv-ketel voor ondersteuning.

.

Omnia H full Electric warmtepomp

De Ferroli EGEA warmtepompboiler

 

Lucht/Water warmtepompboiler

EGEA is de allernieuwste warmtepompboiler om sanitair warm water te genereren, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Het is een slimme oplossing voor sanitair warm water, gebruik makend van een kleine hoeveelheid elektriciteit, lucht en zonne-energie zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

De makkelijkste manier om te verduurzamen

EGEA kan in elke ruimte in uw woning worden geïnstalleerd, ook in niet-verwarmde ruimtes zoals garages en bijkeukens.
De installatie vereist geen speciaal werk, behalve het maken van de gaten voor de luchtinvoer en -uitvoer.