Lamborghini Airconditioning

Altijd al een Lamborghini willen hebben? Pak dan nu uw kans en race nu met uw Lamborghini naar je gewenste temperatuur! Op  deze pagina vertellen wij u graag hoe airconditioning werkt en waar u op moet letten bij het aanschaffen van een airco. 

Warmtepompboiler EGEA
Rubino Plus binnen

Is een airco kopen iets voor in mijn woning?

Is een airconditioning kopen en laten plaatsen door ons als installateur iets voor uw woning? Een airco van ons als installateur geeft meer wooncomfort, doordat het apparaat zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een airco bij ons verwarmingsbedrijf? Kijk naar de capaciteit van de airco. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel vermogen de airco nodig heeft om uw ruimte te koelen. Heeft de airconditioning, die u wilt aanschaffen, een te klein vermogen, dan wordt de ruimte niet goed gekoeld. Met een te groot vermogen wordt de ruimte te koel én verbruikt u vaak meer stroom dan nodig is. Het vermogen is afhankelijk van de gewenste temperatuur die u met uw airco wilt bereiken en de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Kijk ook naar hoeveel ruimtes u wilt koelen/verwarmen met uw airconditioning. Kies voor een Split-airco van onze technische groothandel bij één ruimte en voor een Multi-split systeem als u meerdere ruimtes wilt koelen/verwarmen.

 

Hoe werkt een airco?

Wilt u een airconditioning kopen en laten plaatsen en bent u benieuwd hoe een airco werkt? Een veelvoorkomend type airco is de zogenaamde ‘split unit airco’. Dit is een airconditioning systeem, wat u bij ons kunt aanschaffen, dat bestaat uit in ieder geval twee delen: een ‘buitenunit’ en één of meerdere ‘binnenunits’. Een split airco is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof dat rondgepompt wordt in leidingen tussen de verschillende binnen- en buitenunits. De koelvloeistof in het systeem zorgt ervoor dat warmte – door de binnenunit – wordt onttrokken uit de binnenruimte. Vervolgens zorgt de buitenunit ervoor dat de warme lucht buiten afgevoerd wordt. De binnenunit van een split airco systeem werkt op basis van een ventilator. Deze ventilator zorgt ervoor dat de warmte uit de ruimte opgenomen wordt en transporteert deze naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar in een split airco is een leiding met koelvloeistof, waar de temperatuur tussen de zes en acht graden ligt. De vloeistof wordt door de warme lucht opgewarmd en via een compressor naar de buitenunit getransporteerd. Zodra de warme lucht aankomt in de buitenunit, zorgt de condensor ervoor dat het gas condenseert en weer omgezet wordt in vloeistof. De omgezette koude koelvloeistof gaat vervolgens weer naar de binnenunit, waar het proces zich herhaalt.

 

EGEA + OMNIA M

Wat zijn de voordelen van Airco van deze installateur?

Verwarmen en koelen

Verwarmen in de winter en koelen in de zomer door middel van DC-invertertechnologie

Bio-hepa filter

BioHEPA filter voor de filtratie van (fijn)stof en bio-deeltjes.

Altijd controle met de app

Gebruik de APP om uw airconditioning vanaf waar dan ook aan te sturen

ecomodus

Zet met behulp van een beetje elektriciteit lucht om in een koel/warm huis

oNDERHOUD VRIENDELIJK

Bij Ferroli denken we ook aan de installateur en proberen daarom onze producten zo onderhoud vriendelijk mogelijk te houden

zEER EFFICIËNTE koeling

Efficiëntieklasse A++/ A+

Hierdoor gebruikt de airconditioning een stuk minder energie 

Lamborghini Caloreclima Perla S

EGEA + OMNIA M

Perla S Single-split

Bij een single split airco gaat het om 1 binnen- en buitenunit de units zijn op elkaar aangesloten. Hierdoor kan u één specifieke ruimte koelen of verwarmen. Single Split airconditioning wordt dikwijls gekozen voor zolders, slaapkamers en kantoorruimtes. Alsook in winkelpanden, horecazaken en woonkamers. Dit omdat airco’s tegenwoordig niet alleen koelen en verwarmen maar ook nog is uw lucht filteren.

 

De werking:

De binnenunit trekt lucht naar binnen om het vervolgens op de gevraagde temperatuur weer uit te blazen. Dan kan zowel verkoeld als verwarmd zijn. Bij het koelen gaat de overtollige warmte via het koude middel naar de buitenunit.  Bij verwarmen verloopt dat proces omgekeerd, dan haalt de buitenunit zo veel mogelijk warmte uit de buitenlucht en brengt dit weer uw woning in.

 

  • 1 binnen-unit op 1 buitenunit
  • Installatie gemak
  • Koelen en verwarmen
  • Bio-HEPA & cold catalyst filter
Omnia H full Electric warmtepomp

Perla S Multi-split

Bij een multi split systeem zijn er meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit. Zo kunt u dus meerdere ruimtes in huis koelen. De functies van de modellen blijven hetzelfde u kunt ze nu alleen per ruimte apart aansturen.

Airconditioning heeft naast een gewenst klimaat in huis ook nog andere voordelen. Veel huizen kampen met vochtproblemen die met bijvoorbeeld airconditioning kunnen worden weggenomen.

Wanneer u dus bijvoorbeeld uw kantoor, slaapkamer en woonkamer wilt verwarmen/koelen met airconditioning, is het handig om voor een multi-split systeem te gaan zodat u niet 3 buitenunits hoeft te installeren.  

 

  •  4 binnendelen op 1 buitenunit
  • Iedere kamer apart regelbaar
  • Koelen en verwarmen
  • Bio-HEPA & cold catalyst filter

”Lamborghini Caloreclima Perla S en een warmtepomp voor elektrisch verwarmen en koelen”

We zien het steeds vaker

We zien het steeds vaker, beneden vloerverwarming en boven airconditioning aanschaffen om zowel te verwarmen als koelen wanneer u wilt. In nieuwbouwwoningen wordt deze combinatie al zeer vaak toegepast en we zien het steeds meer mensen proberen. Denkt u eraan om voor een hybride systeem te kiezen? Denk dan eens aan een OMNIA M en de Perla S die uw woning verder verwarmd en koelt. U kunt zelf als u wilt uw huidige cv-ketel houden voor het produceren van uw tapwater!

 

Wilt u een airconditioning aanschaffen?

Wilt u een airconditioning kopen en laten plaatsen? Als installateur kunnen wij iedere aangekochte airco plaatsen. Heeft u vragen? Neem dan direct contact met ons op en wij reageren zo spoedig mogelijk op uw bericht.

EGEA + OMNIA M

nOG VRAGEN?

e-MAIL ONS DAN DIRECT

Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw E-mail.