De Omnia warmtepomp serie

De energietransitie in Nederland rolt zich snel uit, hybride systemen kunnen bij met name renovatie snel een grote rol gaan spelen .

Voor vele bestaande situaties hebben wij al een oplossing ontwikkeld. Voor koppelingen met bestaande systemen hebben wij de Omnia M, een monoblok warmtepomp en de Omnia H een split warmtepomp systeem. Beide systemen hebben een hybride modus en zijn ook als full electric systeem prima geschikt. De systemen zijn voorzien van de hoogst mogelijke energielabels dus zeer efficiënt. Geluid is ook zeker niet vergeten bij deze nieuwe modellen, in tegendeel, Ferroli heeft ditmaal geïnvesteerd in fluisterstille efficiëntie.

Nu is het fijn dat de optie er is om uit een bestaande situaties een hybride systeem te creëren maar voor wie meteen een volledig nieuw systeem wilt om mee te renoveren is er ook de Omnia Hybrid C. De Omnia Hybrid C bestaat uit een warmtepomp-gedeelte en een Cv-gedeelte die volledig op elkaar zijn afgesteld  en zelf deels zijn geïntegreerd met elkaar. Door een deel van de warmtepomp in het binnendeel (de Cv-ketel) te verwerken heeft u een compacter systeem dat nauwer met elkaar samenwerkt en u het beste van beide werelden geeft.

Waarom kiezen voor de Omnia H, een Full Electric optie uit de Omnia warmtepomp serie? 

De optie om helemaal van het gas af te gaan is nog niet heel lang populair, maar het is tegenwoordig bijna de norm. We horen vaak het volgende verhaal:  U heeft net geïnvesteerd in zonnepanelen en wilt nu verder verduurzamen omdat u de opgewekte stroom wilt benutten. Hoe doe ik dit zo duurzaam mogelijk en bespaar ik er ook nog mee op de energierekening?  Welke opties zijn er eigenlijk tegenwoordig? Naast direct warmte opwekken met een elektrische Cv-ketel, kent u waarschijnlijk de elektrische boiler voor warm water al. U warmt water geleidelijk elektrisch op en bewaard het tot wanneer het nodig is, een goede stap in de duurzame richting. De Omnia H geeft ons nu nog een optie. Het warmtepomp gedeelte verzorgd waar het kan op de meest duurzame manier uw warmte behoefte in huis en kan daarnaast via een buffervat of door middel van een systeem als de Titano Smart Pro zorgen voor warm water. Hierdoor het comfort wat u gewend bent met de voordelen van een warmtepomp.         

Hieronder zetten we nog een aantal voordelen van een Full-electric systeem onder elkaar: 

 • U maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Hierdoor gebruikt u dus de meest duurzame verwarmingsmethode
 • Hoog Rendement, A+++ energieklasse waardoor u profiteert van een hoog subsidie bedrag (€1700-€2600)
 • Fluisterstil
 • Mogelijkheid tot zowel koelen als verwarmen

Waarom kiezen voor de Omnia Hybrid C, een hybride toestel binnen de Omnia warmtepomp serie?

Een hybride toestel is vaak de oplossing als u nog niet helemaal van het gas af wilt of kan. Bij de omnia Hybrid C hebben wij een Cv-ketel en monoblok warmtepomp gecombineerd in één systeem en ondervind u het beste van beide werelden. Vaak hoort men dat bij een oud huis geen warmtepomp te gebruiken is, nu is daar de hybride installatie voor, speciaal hiervoor is de Omnia Hybrid C ontwikkeld. Wanneer de warmtepomp het verwarmen niet meer alleen redt stuurt deze een signaal naar de Cv-ketel om de warmtepomp te ondersteunen. Als u huis redelijk geïsoleerd is zal de warmtepomp voor het grootste deel van het jaar alleen het werk aankunnen. Komen de wintermaanden er weer aan dan is daar de CV-ketel voor ondersteuning.                                                                                                                                                              

Het combineren van de 2 systemen in 1 toestel heeft ook nog andere voordelen buiten het verwarmen om. Omdat we een deel van de technologie van het buitendeel integreren in het binnendeel valt het buitendeel kleiner uit maar blijft het binnendeel gelijk in grootte.                        

Hieronder zetten wij de voordelen van de Omnia Hybrid C nog is onder elkaar: 

 • De zekerheid van de Cv-ketel die u kent met de voordelen van een warmtepomp
 • Oplossing voor bijna iedere woning doordat de Cv-ketel waar nodig ondersteuning biedt
 • Behoud van comfort
 • Cv-ketel als back-up
 • Hoog rendement en hoge energieklasse waardoor u profiteert van een hoog subsidie bedrag(€1700-€2000)
Omnia hybrid C binnen en buitenkant

OMNIA HYBRID C

Ferroli brengt de Omnia Hybrid C op de markt, een hybride warmtepomp, waarbij de binnenunit van de warmtepomp en de gasgestookte HR-ketel in één compacte unit zijn ondergebracht. De binnenunit meet 70 cm bij 44cm, met een diepte van 32cm. De buitenunit van de warmtepomp komt in de vermogens 4KW, 6 KW en 8 KW, die allemaal gesubsidieerd worden vanuit de ISDE-regeling. De split-unit is gevuld met koudemiddel R410.

”Deze hybride is vooral bestemd voor renovaties, waar je het anders met een warmtepomp alleen niet zo redden”, zegt Wim van de Wetering van Ferroli Nederland. In de meeste gevallen zal de warmtepomp de verwarming voor zijn rekening nemen en de HR-ketel het warmtapwater. Maar bij erge kou kan de HR-ketel ook bijspringen voor de Cv. Voor meer informatie en de brochure klikt u hier.

OMNIA H

De Omnia H is een stille split full-electric warmtepomp die uit een binnen- en buitendeel bestaat, dit in tegenstelling tot een monobloc warmtepomp zoals de Ferroli RVL-I plus of Omnia M, welke  uit één (buiten)unit bestaat. Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van zowel een binnen als buitendeel:

 • Door met koelleidingen het binnen- en buitendeel te verbinden hou je een hoog COP! 
 • de buiten-unit is compacter, dit omdat er ook onderdelen in de binnen-unit worden geplaatst.
 • De afstand tussen de buiten- en binnen-unit word vergoot! 

Het toestel is door Ferroli zelf ontwikkeld waardoor u ervanuit kunt gaan dat het bedrijf het toestel door en door kent. De binnenunit wordt in Italië geproduceerd. Het systeem bestaat uit een buitenunit die beschikbaar is in verschillende vermogensversies gecombineerd met een hydronische binnenunit. De binnenunit is verkrijgbaar in twee varianten; met of zonder 3 KW (tweetraps 1,5 KW+1,5 KW), of 6 KW elektrische verwarmingsmodule (modellen 12T en 16T).

De modellen zijn standaard uitgerust met een geïntegreerde driewegklep. Hierdoor kan er ook sanitair warm water geproduceerd worden via een externe warmwaterboiler. Voor meer informatie en de brochure klikt u hier.

Binnen de Omnia warmtepomp serie is er altijd een oplossing.